Blog

Hoe repareer je een opblaasbaar SUP board?

Het repareren van een opblaasbare stand-up paddleboard (SUP) vereist zorgvuldigheid om ervoor te zorgen dat de reparatie duurzaam is en het board weer veilig te gebruiken is. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een opblaasbare SUP te repareren:

Lees meer »

Hoe wordt een (handgemaakt) surfboard gemaakt?

In de wereld van het surfen is het maken van een surfboard meer dan alleen een ambacht - het is een kunstvorm op zich. Achter elk perfect gevormd en gepersonaliseerd surfboard staat een bekwame ambachtsman, bekend als een 'shaper'. Deze vakmensen combineren technische expertise met artistieke flair om surfplanken te creëren die niet alleen voldoen aan de functionele eisen van de surfer, maar ook een unieke expressie van creativiteit zijn. In deze verkenning duiken we dieper in het fascinerende proces van het maken van een surfboard door een shaper, vanaf het eerste overleg met de klant tot het laatste penseelstreek van creatieve expressie.

Lees meer »

Hoe kies je een surfboard en wat wordt er bedoelt met liters?

Surfplankvolume is essentieel bij het kiezen van het juiste board, met een directe invloed op stabiliteit en prestaties. Belangrijke factoren zijn onder andere gewicht, ervaring en het type golven waarin men wil surfen. Voor beginners wordt geadviseerd om te starten met een board tussen de 2 en 2,5 liter per kilogram lichaamsgewicht, terwijl gevorderde surfers doorgaans beter presteren met 1,5-2 liter per kilogram. Deze aanpassingen verbeteren respectievelijk stabiliteit voor beginners en wendbaarheid voor gevorderden, waardoor een optimale surfervaring gegarandeerd wordt.

Lees meer »

Wat doet UV straling met mijn board?

UV-straling van de zon kan, na verloop van tijd, verschillende negatieve effecten hebben op een surfboard. De meest voor de hand liggende is de verkleuring van het oppervlak. Door blootstelling aan de zon kunnen de kleuren van je surfboard vervagen en kunnen witte delen vergelen. Dit heeft voornamelijk een esthetisch effect, maar het kan ook een indicatie zijn van structurele veranderingen in de materialen van het board.

Lees meer »

Moet ik stoppen met surfen als mijn board lek is?

Ja, als je surfboard lek is, is het over het algemeen een goed idee om te stoppen met surfen en je board te inspecteren. Een lek surfboard kan leiden tot verminderde drijfvermogen en stabiliteit, waardoor het moeilijk wordt om veilig op het water te blijven. Als je doorgaat met surfen terwijl je board lek is, loop je het risico dat het water in het board komt en het drijfvermogen verder afneemt. Hoe langer je door gaat en water in je board laat infiltreren. Hoe meer de schade zal toenemen. 

Lees meer »

Glasweefsel en Carbonweefsel. Wat zijn de verschillen?

Glasvezel en koolstofvezel zijn twee verschillende soorten versterkingsmaterialen die vaak worden gebruikt in combinatie met harsen om composietmaterialen te vormen, zoals die gebruikt worden in de productie van surfboards en andere sportuitrustingen. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen glasweefsel en carbon weefsel:

Lees meer »

Golfsurfen in europa. 10 super bestemmingen!

Welkom in de opwindende wereld van het Europese surfen, waar elke kustlijn een nieuw hoofdstuk in de surfgeschiedenis lijkt te schrijven. Laten we dieper ingaan op enkele van de meest geprezen surfbestemmingen, golfsurfen niet alleen een sport is maar een levensstijl.

Lees meer »