Wat doet UV straling met mijn board?

Gepubliceerd op 5 maart 2024 om 12:33

UV-straling van de zon kan, na verloop van tijd, verschillende negatieve effecten hebben op een surfboard. De meest voor de hand liggende is de verkleuring van het oppervlak. Door blootstelling aan de zon kunnen de kleuren van je surfboard vervagen en kunnen witte delen vergelen. Dit heeft voornamelijk een esthetisch effect, maar het kan ook een indicatie zijn van structurele veranderingen in de materialen van het board.

Schade voorkomen

Daarnaast kan de UV-straling invloed hebben op de harsen die worden gebruikt bij de constructie van het surfboard. De hars kan broos worden en zijn flexibiliteit verliezen, wat de algehele duurzaamheid van het board kan verminderen. Een surfboard dat vaak wordt blootgesteld aan direct zonlicht zonder bescherming, kan sneller tekenen van slijtage vertonen en uiteindelijk minder lang meegaan.

Om je surfboard te beschermen, kun je overwegen het op te bergen in een speciale surfboardtas of hoes wanneer het niet in gebruik is. Deze tassen zijn vaak voorzien van UV-bescherming en bieden daarnaast bescherming tegen stoten en krassen. Het is ook een goed idee om je board in de schaduw te houden wanneer je niet aan het surfen bent, vooral tijdens langdurige periodes van blootstelling aan de zon.

Kies de juiste professional

Een professionele surfboardreparateur kan ook een cruciale rol spelen in het behoud van de kwaliteit van je surfboard. Als je surfboard schade heeft opgelopen en je een reparatiedienst inschakelt, is het raadzaam om te informeren naar de gebruikte materialen en processen.

Sommige bekwame reparateurs integreren UV-beschermende coatings in hun reparaties. Deze coatings fungeren als een extra barrière tegen schadelijke zonnestralen, waardoor je surfboard beter beschermd is, zelfs na een reparatie. Dit is vooral relevant voor delen van het board die zijn blootgesteld aan direct zonlicht, zoals het bovenste gedeelte wanneer het board op het strand ligt.

Door een reparateur te kiezen die UV-bescherming opneemt in zijn werk, investeer je niet alleen in de reparatie van de bestaande schade, maar ook in de toekomstige duurzaamheid van je surfboard. Dit draagt bij aan het behoud van de structurele integriteit en de esthetische kenmerken van je board, waardoor je langer plezier hebt van je geliefde surfuitrusting. Het is echter belangrijk om met de reparateur te overleggen over deze optie om er zeker van te zijn dat UV-bescherming wordt toegevoegd tijdens het reparatieproces.

Breaking Waves

Onze Professionele surfboardreparateurs van Breaking Waves voegen standaard UV-bescherming toe aan reparaties. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen, zoals UV-bestendige harsen en coatings, streven wij naar het verlengen van de levensduur van het surfboard. Deze aanpak beschermt niet alleen tegen schadelijke zonnestralen maar herstelt ook zichtbare schade. Kies bewust voor een erkende reparateur om duurzame bescherming te waarborgen voor je geliefde surfboard.

Wij repareren alle boards voor watersporten. Zo staan wij  voor je klaar met:

Nog niet overtuigd?  bekijk hier alle reviews van onze tevreden klanten.

Of neem een kijkje in ons resultaten archief!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.