Golfsurfen in europa. 10 super bestemmingen!

Gepubliceerd op 1 februari 2024 om 08:14

Welkom in de opwindende wereld van het Europese surfen, waar elke kustlijn een nieuw hoofdstuk in de surfgeschiedenis lijkt te schrijven. Laten we dieper ingaan op enkele van de meest geprezen surfbestemmingen, golfsurfen niet alleen een sport is maar een levensstijl.

Hossegor, Frankrijk:

  • Hossegor, gelegen in de Zuidwest-Franse regio Les Landes, geniet wereldwijde erkenning als een waar surfmekka. Met haar uitgestrekte zandstranden en krachtige golven op plekken als La Gravière en La Nord, is Hossegor jaarlijks het epicentrum van de surfwereld tijdens de Quiksilver Pro France. Het is niet alleen de plek voor wereldwijde competities, maar ook voor surfers die op zoek zijn naar uitdaging en gemeenschap.

Peniche, Portugal:

  • Peniche, een schiereiland aan de zilveren kust van Portugal, is gezegend met diversiteit. Supertubos, een wereldberoemde surfbreak, staat synoniem voor perfecte barrels en trekt surfers van over de hele wereld aan. Maar Peniche is meer dan alleen Supertubos; het herbergt een reeks breaks die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus. De relaxte sfeer en het prachtige landschap maken het een topbestemming.

Biarritz, Frankrijk:

  • Aan de Baskische kust van Frankrijk ligt de elegante badplaats Biarritz. Dit is waar het Europese surfen zijn wortels heeft. Met iconische breaks zoals Côte des Basques en Grande Plage is Biarritz niet alleen een surflocatie; het is een culturele ervaring. Kunst, gastronomie en surfen smelten hier samen, waardoor Biarritz een unieke bestemming is voor surfers en levensgenieters.

Ericeira, Portugal:

  • Ericeira, een vissersdorpje met een rijke geschiedenis, heeft zich gevestigd als 's werelds eerste Surfing Reserve. Met wereldklasse breaks zoals Ribeira d'Ilhas en Coxos, biedt Ericeira surfers de mogelijkheid om te genieten van de diversiteit van golven in een schilderachtige omgeving. Het is een plek waar de connectie tussen surfers en de zee intens is.

Mundaka, Spanje:

  • Gelegen in het Baskenland van Spanje, is Mundaka beroemd om zijn lange, perfecte linker golven. De riviermonding en zandbanken creëren ideale omstandigheden voor een van de langste golven van Europa. Mundaka trekt ervaren surfers aan die op zoek zijn naar de ultieme rit op deze iconische golf.

Newquay, Engeland:

  • Aan de rotsachtige kust van Cornwall, Engeland, ligt Newquay, een levendige surfstad. Met beroemde breaks zoals Fistral Beach en Towan Beach, biedt Newquay een combinatie van surfavontuur en Britse charme. Het is een ideale bestemming voor zowel beginnende als gevorderde surfers.

Nazaré, Portugal:

  • Nazaré, aan de Zilverkust van Portugal, staat bekend om zijn monsterlijke golven die tot de hoogste ter wereld behoren. Het is de speeltuin van waaghalzen en professionele big wave surfers. Het immense potentieel voor reusachtige golven trekt jaarlijks surfers aan die de grenzen van het surfen willen verleggen.

Taghazout, Marokko:

  • Hoewel technisch gezien niet in Europa, mag Taghazout in Marokko niet over het hoofd worden gezien. Met het hele jaar door goede golven, een relaxte sfeer en een eclectische mix van surfspots, is Taghazout een exotische bestemming die de Europese surfers vaak als hun tweede thuis beschouwen.

Praia do Norte, Portugal:

  • Praia do Norte, in de buurt van Nazaré, is beroemd om zijn reusachtige golven en heeft een mystieke aantrekkingskracht op big wave surfers. De onvoorspelbare en uitdagende omstandigheden maken dit een bestemming voor durfals die hun vaardigheden tot het uiterste willen testen.

Zarautz, Spanje:

  • Zarautz, aan de Baskische kust, biedt kilometers lange zandstranden en consistente golven, waardoor het een favoriete plek is voor surfers van alle niveaus. De vriendelijke sfeer en de gevarieerde breaks maken Zarautz een ideale bestemming voor zowel beginners als gevorderde surfers.

 

Of je nu op zoek bent naar de adrenaline van grote golven, een relaxte surfsfeer, of een combinatie van beide, de Europese surfspots beloven een rijke en diverse ervaring voor elke surfer. Elk van deze bestemmingen draagt bij aan de rijke tapestry van de Europese surfcultuur, waar passie, avontuur en natuur samenkomen op de golven van de Atlantische Oceaan. 🌊🏄‍♂️ #SurfDestinations #EuropeanSurfing

Breaking Waves is dé specialist in board reparatie voor watersporten

Wij repareren alle boards voor watersporten. Zo staan wij  voor je klaar met:

Nog niet overtuigd?  bekijk hier alle reviews van onze tevreden klanten.

Of neem een kijkje in ons resultaten archief!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.